sobota, 11 stycznia 2014

SCHAB ZE SLIWKA PRZEPIS/PORK LOIN WITH PLUM

        hej wszystkim ponizej przedstawiam wam przepis na moj ulubiony schab ze sliwka ;)Z racji tego ze uwielbiam gotowac to ciagle podesle wam cos dobrego ;)/
hey everyone, below I present to you my favorite recipe for pork loin with Plum;) Because of this the love is still spreading to cook you something good;)

 
SCHAB ZE SLIWKA



SKLADNIKI dla 4 osob

Ponad pol kilo schabu
okolo 6 suszonych sliwek
lyzeczka majeranku
3 zabki czosnku
pol lyzeczki soli i pieprzu
lyzeczka przyprawy do mies knorra
1,5 lyzki oleju
folia aluminiowa

SPOSOB PRZYGOTOWANIA 
Dzien wczesniej  nacieramy dokladnie mieso marynata ( mieszamy w miseczce czosnek przecisniety przez praske, majeranek,przyprawe do mies knorra,sol ,pieprz z olejem) Robimy otwor(TKZW tunel w miesie ) i nadziewamy mieso sliwkami .Wstawiamy mieso na noc do lodowki owiniete dokladnie folia aluminowa .Pieczemy w piekarniku owiniete w foli aluminiowej przez okolo godzine i 10 min w 170 stopniach bez termoobiegu  .SMACZNEGO ;)

RADA -Schab ze sliwka najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami , sosem pieczeniowym i surowka z buraczkow ;)

Englisch version :
INGREDIENTS for 4 people

More than half a kilo of pork

about 6 prunes

teaspoon marjoram

3 cloves of garlic

a pinch of salt and pepper

tsp spices for meat Knorr

tablespoon of oil

aluminum foil



DIRECTIONS FOR PREPARATION
The day before thoroughly rub the meat marinade (mix in a bowl smashed garlic, smashed, marjoram, Knorr relish for meat, salt, pepper with a tablespoon of oil) We hole (tkzw tunnel in meat) and fill with meat plums. Put the meat overnight in the fridge wrapped carefully Aluminium foil. Bake in the oven wrapped in aluminum foil for about an hour at 170 degrees without convection for about an hour. ENJOY;)



COUNCIL-Pork with Plum best served with roasted potatoes, gravy and salad with beetroot;)




Prześlij komentarz