Przejdź do głównej zawartości

SCHAB ZE SLIWKA PRZEPIS/PORK LOIN WITH PLUM

        hej wszystkim ponizej przedstawiam wam przepis na moj ulubiony schab ze sliwka ;)Z racji tego ze uwielbiam gotowac to ciagle podesle wam cos dobrego ;)/
hey everyone, below I present to you my favorite recipe for pork loin with Plum;) Because of this the love is still spreading to cook you something good;)

 
SCHAB ZE SLIWKA



SKLADNIKI dla 4 osob

Ponad pol kilo schabu
okolo 6 suszonych sliwek
lyzeczka majeranku
3 zabki czosnku
pol lyzeczki soli i pieprzu
lyzeczka przyprawy do mies knorra
1,5 lyzki oleju
folia aluminiowa

SPOSOB PRZYGOTOWANIA 
Dzien wczesniej  nacieramy dokladnie mieso marynata ( mieszamy w miseczce czosnek przecisniety przez praske, majeranek,przyprawe do mies knorra,sol ,pieprz z olejem) Robimy otwor(TKZW tunel w miesie ) i nadziewamy mieso sliwkami .Wstawiamy mieso na noc do lodowki owiniete dokladnie folia aluminowa .Pieczemy w piekarniku owiniete w foli aluminiowej przez okolo godzine i 10 min w 170 stopniach bez termoobiegu  .SMACZNEGO ;)

RADA -Schab ze sliwka najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami , sosem pieczeniowym i surowka z buraczkow ;)

Englisch version :
INGREDIENTS for 4 people

More than half a kilo of pork

about 6 prunes

teaspoon marjoram

3 cloves of garlic

a pinch of salt and pepper

tsp spices for meat Knorr

tablespoon of oil

aluminum foil



DIRECTIONS FOR PREPARATION
The day before thoroughly rub the meat marinade (mix in a bowl smashed garlic, smashed, marjoram, Knorr relish for meat, salt, pepper with a tablespoon of oil) We hole (tkzw tunnel in meat) and fill with meat plums. Put the meat overnight in the fridge wrapped carefully Aluminium foil. Bake in the oven wrapped in aluminum foil for about an hour at 170 degrees without convection for about an hour. ENJOY;)



COUNCIL-Pork with Plum best served with roasted potatoes, gravy and salad with beetroot;)




Komentarze

Amanda Niedrich pisze…
mniam mniam... chyba pewnego pięknego dnia spróbuję zrobić też taki cudo, bo wygląda przepysznie!
oczynamode pisze…
Takie danie zawsze gości u mnie na świątecznym stole :)

Popularne posty z tego bloga

Test i recenzja farby Garnier Color Sensation 111 superjasny srebrny blond

Witajcie mam dla was dzisiaj test i recenzje farby Garnier Color Sensation 111 superjasny blond. Co myslicie o tym efekcie? Zapraszam .


Tutaj znajduje sie receznja i test farby Zapraszam!!! https://www.youtube.com/watch?v=V0IEp4UbRXs

Jogurtowy śmietanowiec bez laktozy

Składniki na krem  500 ml jogurtu sojowego naturalnego bądź o smaku kokosowym ja użyłam Alpro  *w wersji z laktozą można użyć zwykłego jogurtu naturalnego* 250 ml wegańskiej śmietanki do ubijania * w wersji z laktozą można użyć śmietanki 36 * 7 łyżek cukru pudru 4 krople aromatu waniliowego łyżka soku z cytryny  200 g jagód mogą być mrożone żelatyna 2 łyżki lub 3 łyżeczki agaru  Składniki na biszkopt  3 jajka, 2 łyżki mąki pszennej , 2 łyżki mąki ziemniaczanej , 3 łyżki cukru pudru ,8 g cukru waniliowego  ponadto masło do posmarowania tortownicy i 3 łyżki dżemu z jagód bądź jeżyn  Najpierw robie biszkopt oddzielam żółtka od białek , ubijam białka ze szczyptą soli do ubitych białek dodaje żółtka miksuje następnie wsypuje mąkę pszenna lekko miksuje na najniższych obrotach , dodaje mąkę ziemniaczaną cukier i cukier waniliowy miksuje na najniższych obrotach . Masę wylewam na tortownice posmarowana masłem lub wyłożoną papierem do pieczenia . Piekę 25 do 30  min w 175 stopniach .Funkcja góra…

Jablko z gruszka zapiekane pod slodka kruszonka.

Skladniki dla 2 lub 3 osob uzylam 2 naczyn do zapiekania o pojemnosci 260 ml mozna uzyc 4 mniejszych lub jednego wiekszego w zaleznosci co mamy w domu.

Farsz
1 jablko
1 gruszka
1 cukier waniliowy 8g
pol lyzeczki cynamonu

Kruszonka
3 lyzki masla
5 lyzek cukru pudru
5 lyzek maki
lyzka wiorek kokosowych

Lukier
3 spore lyzki cukru pudru
lyzka wody niegazowanej
3 krople aromatu cytrynowego lub odrobina soku z cytryny niecale pol lyzeczki

Zagniatam kruszonke az bedzie sypka i nie bedzie lepila sie do rak. Wkladam na godzine do zamrazarki. Kroje obrane jablko i gruszke w kostke . Wsypuje do miski mieszam z cynamonem i cukrem waniliowym. Wsypuje do naczyn do zapiekania. Owoce obficie posypuje kruszonka .
Pieke w 180 stopniach przez 25 do 30 min az kruszonka z wierzchu bedzie dobrze zarumieniona.
Wyciagam lekko studze. Robie lukier . Do kubka wsypuje cukier puder, wode i aromat cytrynowy.Mieszam do uzyskania gladkiej konsystencji bez grudek.Polewam wypiek. Smacznego!