Przejdź do głównej zawartości

Juz w Polsce ;D New outfit

Witajcie kochani juz jestem w Polsce oj dluga mialam podroz ! Jakos zlecialo . Strasznie tutaj zimno w Niemczech bylo o wiele cieplej! Jak jechalismy az szyba nam zamarzla po drodze ;) Co u was slychac ? Dzisiaj dodaje pare skromnych fotek i lece na miasto oraz do szkoly ;) . Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Hi folks I'm already in Poland, oh, I had a long journey! Somehow flew. Terribly cold here in Germany was much warmer! As we took on the glass we froze on the way;) how are you? Today, adds a few modest photos. I greet all welcome
sweater-C&A, leggins-Primark,necklace-Diva,ring-Diva,earings-Six,shoes-Jumex



Komentarze

madziiulka pisze…
świetny sweter!:) Obserwuję;)
Anna B pisze…
pięknie wyglądasz;)
świetne buciki ;)

mariamagdalena23.
moniqueestyle pisze…
Buty są przepiękne <3
naprawdę świetnie to dobrałaś!!!
http://rozaliafashion.blogspot.com/2014/01/gold-patterns.html
obserwuje:)
Marta Elfu pisze…
Oj zimno jest bardzo, ale ciepły sweter i można lecieć w miasto :D
Świetna stylizacja! ; ) buziaki ;*
Yasmeen TMA pisze…
Such a beautiful outfit! I love how you've styled it with the blue accessories! Earrings are gorgeous!

Yasmeen x
http://themirroraffects.blogspot.co.uk
Ilona Zakrzewska pisze…
dziekuje za przemile komentarze ;)
Agata Samulak pisze…
buty przepiękne!
Diana Ashuayem pisze…
You look great!
Effortlesslady.blogspot.ca
Daisy K pisze…
Świetna stylizacja, pięknie wyglądasz. :)
aschaaa pisze…
oj nie mow, mieszkam w austrii i u nas tez wcale ni ejest tak zimno. azsie boje bo bede w przszlym tygdoniu w pl :(
Natalia Ślusarz pisze…
Świetnie wyglądasz. Biżuteria jest cudna :)
Marta K. pisze…
Buty są boskie :)

Popularne posty z tego bloga

Test i recenzja farby Garnier Color Sensation 111 superjasny srebrny blond

Witajcie mam dla was dzisiaj test i recenzje farby Garnier Color Sensation 111 superjasny blond. Co myslicie o tym efekcie? Zapraszam .


Tutaj znajduje sie receznja i test farby Zapraszam!!! https://www.youtube.com/watch?v=V0IEp4UbRXs

Jogurtowy śmietanowiec bez laktozy

Składniki na krem  500 ml jogurtu sojowego naturalnego bądź o smaku kokosowym ja użyłam Alpro  *w wersji z laktozą można użyć zwykłego jogurtu naturalnego* 250 ml wegańskiej śmietanki do ubijania * w wersji z laktozą można użyć śmietanki 36 * 7 łyżek cukru pudru 4 krople aromatu waniliowego łyżka soku z cytryny  200 g jagód mogą być mrożone żelatyna 2 łyżki lub 3 łyżeczki agaru  Składniki na biszkopt  3 jajka, 2 łyżki mąki pszennej , 2 łyżki mąki ziemniaczanej , 3 łyżki cukru pudru ,8 g cukru waniliowego  ponadto masło do posmarowania tortownicy i 3 łyżki dżemu z jagód bądź jeżyn  Najpierw robie biszkopt oddzielam żółtka od białek , ubijam białka ze szczyptą soli do ubitych białek dodaje żółtka miksuje następnie wsypuje mąkę pszenna lekko miksuje na najniższych obrotach , dodaje mąkę ziemniaczaną cukier i cukier waniliowy miksuje na najniższych obrotach . Masę wylewam na tortownice posmarowana masłem lub wyłożoną papierem do pieczenia . Piekę 25 do 30  min w 175 stopniach .Funkcja góra…

Jablko z gruszka zapiekane pod slodka kruszonka.

Skladniki dla 2 lub 3 osob uzylam 2 naczyn do zapiekania o pojemnosci 260 ml mozna uzyc 4 mniejszych lub jednego wiekszego w zaleznosci co mamy w domu.

Farsz
1 jablko
1 gruszka
1 cukier waniliowy 8g
pol lyzeczki cynamonu

Kruszonka
3 lyzki masla
5 lyzek cukru pudru
5 lyzek maki
lyzka wiorek kokosowych

Lukier
3 spore lyzki cukru pudru
lyzka wody niegazowanej
3 krople aromatu cytrynowego lub odrobina soku z cytryny niecale pol lyzeczki

Zagniatam kruszonke az bedzie sypka i nie bedzie lepila sie do rak. Wkladam na godzine do zamrazarki. Kroje obrane jablko i gruszke w kostke . Wsypuje do miski mieszam z cynamonem i cukrem waniliowym. Wsypuje do naczyn do zapiekania. Owoce obficie posypuje kruszonka .
Pieke w 180 stopniach przez 25 do 30 min az kruszonka z wierzchu bedzie dobrze zarumieniona.
Wyciagam lekko studze. Robie lukier . Do kubka wsypuje cukier puder, wode i aromat cytrynowy.Mieszam do uzyskania gladkiej konsystencji bez grudek.Polewam wypiek. Smacznego!