Przejdź do głównej zawartości

Swiateczne przepisy -przepis na pyszna salatke jarzynowa :) / Deko rules-delicious recipe for a salad vegetable :)

Witajcie dzis przepis na pyszna salatke jarzynowa . Gosci u mnie ona co roku na swieta jest przepyszna.




Skladniki:

okolo 8 ziemniakow (sredniej wielkosci)
6 marchewek
6 ogorkow kiszonych
6 jaj
kukurydza (1 puszka)
groszek ( 1 puszka)
majonez ( jeden duzy )
lyzka musztardy
lyzka smietany
sol i pieprz

 Sposob przygotowania:

Ziemniaki ,marchew ugotowac w lupinach tak aby warzywa byly miekkie ja gotuje okolo 40 min.Nastepnie poczekac jak warzywa wystygna.W tym samym czasie gotuje jaja ma twardo (okolo 15 min z pol lyzeczki soli).Nastepnie jajka oblewam zimna woda czekam jak wystygna i obieram z lupiny. To samo robie z warzywami ktore juz pownny nam ostygnac . Obieramy ze skorki marchewke ziemniaki oraz ogorki kiszone.Wszystkie warzywa kroimy w kostke . Wrzucamy do dosc duzego garnka dodajemy kukurydze groszek  musztarde pomieszana ze smietana oraz caly majonez. Dodajemy sol i pieprz probujemy i na koniec ewentualnie doprawiamy.
Smacznego ; )

 Salad vegebatle:

 Ingredients:
about 8 potatoes (medium size)
6 carrots,
cucumbers pickled 6
6 eggs
corn (1 can)
peas (1 can)
mayonnaise (one large)
a tablespoon of mustard,
a tablespoon of sour cream
salt and pepper

  Method: Potatoes, carrots cook in the shell so that the vegetables were soft I cooked about 40 min.Nastepnie wait as vegetables wystygna.W the same time, hard-boiled egg has (about 15 minutes with half a teaspoon of salt.) Then wrap the eggs and cold water waiting to cool down and pick from the husks. The same thing I'm doing with vegetables which already pownny us cool. Peel the potatoes, peel the carrots and cucumbers kiszone.Wszystkie vegetables cut into cubes. Put a pint pot, add enough corn peas mustard mingled with sour cream and mayonnaise whole. Add salt and pepper at the end we try and possibly seasoned. Enjoy ;)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Test i recenzja farby Garnier Color Sensation 111 superjasny srebrny blond

Witajcie mam dla was dzisiaj test i recenzje farby Garnier Color Sensation 111 superjasny blond. Co myslicie o tym efekcie? Zapraszam .


Tutaj znajduje sie receznja i test farby Zapraszam!!! https://www.youtube.com/watch?v=V0IEp4UbRXs

Jogurtowy śmietanowiec bez laktozy

Składniki na krem  500 ml jogurtu sojowego naturalnego bądź o smaku kokosowym ja użyłam Alpro  *w wersji z laktozą można użyć zwykłego jogurtu naturalnego* 250 ml wegańskiej śmietanki do ubijania * w wersji z laktozą można użyć śmietanki 36 * 7 łyżek cukru pudru 4 krople aromatu waniliowego łyżka soku z cytryny  200 g jagód mogą być mrożone żelatyna 2 łyżki lub 3 łyżeczki agaru  Składniki na biszkopt  3 jajka, 2 łyżki mąki pszennej , 2 łyżki mąki ziemniaczanej , 3 łyżki cukru pudru ,8 g cukru waniliowego  ponadto masło do posmarowania tortownicy i 3 łyżki dżemu z jagód bądź jeżyn  Najpierw robie biszkopt oddzielam żółtka od białek , ubijam białka ze szczyptą soli do ubitych białek dodaje żółtka miksuje następnie wsypuje mąkę pszenna lekko miksuje na najniższych obrotach , dodaje mąkę ziemniaczaną cukier i cukier waniliowy miksuje na najniższych obrotach . Masę wylewam na tortownice posmarowana masłem lub wyłożoną papierem do pieczenia . Piekę 25 do 30  min w 175 stopniach .Funkcja góra…

Jablko z gruszka zapiekane pod slodka kruszonka.

Skladniki dla 2 lub 3 osob uzylam 2 naczyn do zapiekania o pojemnosci 260 ml mozna uzyc 4 mniejszych lub jednego wiekszego w zaleznosci co mamy w domu.

Farsz
1 jablko
1 gruszka
1 cukier waniliowy 8g
pol lyzeczki cynamonu

Kruszonka
3 lyzki masla
5 lyzek cukru pudru
5 lyzek maki
lyzka wiorek kokosowych

Lukier
3 spore lyzki cukru pudru
lyzka wody niegazowanej
3 krople aromatu cytrynowego lub odrobina soku z cytryny niecale pol lyzeczki

Zagniatam kruszonke az bedzie sypka i nie bedzie lepila sie do rak. Wkladam na godzine do zamrazarki. Kroje obrane jablko i gruszke w kostke . Wsypuje do miski mieszam z cynamonem i cukrem waniliowym. Wsypuje do naczyn do zapiekania. Owoce obficie posypuje kruszonka .
Pieke w 180 stopniach przez 25 do 30 min az kruszonka z wierzchu bedzie dobrze zarumieniona.
Wyciagam lekko studze. Robie lukier . Do kubka wsypuje cukier puder, wode i aromat cytrynowy.Mieszam do uzyskania gladkiej konsystencji bez grudek.Polewam wypiek. Smacznego!