Przejdź do głównej zawartości

Salatka makaronowa/Pasta Salad


Skladniki:
Puszka groszku
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
4 papryki (kolorowe)
3 ogorki kiszone
4 jajka
1 duzy ogorek zielony
lyzeczka musztardy
szczypta papryki mielonej
lyzeczka majeranku
pietruszka zielona ( ile kto lubi)
majonez(1 maly )
ulubiony makaron ( okolo 250 g)
sol i pieprz do smaku

sposob przygotowania :
Ugotuj jajka ( na twardo )oraz makaron.Umyj papryke i ogorek zielony. Obierz jajka. Papryke , ogorek zielony , ogorki kiszone i jajka pokroj w kosteczke .Wrzuc do dosc duzego garnka. Dodaj kukurydze , groszek , fasole lyzeczke musztardy i majonez . Przypraw majerankiem , papryka , sola i pieprzem . Wszystkie skladniki dobrze wymieszaj.
(trzymaj salatke w lodowce)
Smacznego ; )


 Ingredients:
Can of peas
can of corn
can of red beans
4 peppers (colored)
3 pickled cucumbers
4 eggs
1 large cucumber green
teaspoon of mustard,
a pinch of ground pepper
teaspoon marjoram
parsley, green (far who likes)
mayonnaise (1 small)
favorite pasta (about 250 g)
salt and pepper to taste

 Method: Boil the eggs (hard boiled) and makaron.Umyj green peppers and cucumber. Peel the eggs. Pepper, cucumber green, pickled cucumbers and eggs cut into cubes. Wrzuc for quite a pint pot. Add corn, peas, beans teaspoon of mustard and mayonnaise. Spice marjoram, paprika, salt and pepper. All the ingredients mix well. (keep a salad in the refrigerator) Enjoy;)

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Test i recenzja farby Garnier Color Sensation 111 superjasny srebrny blond

Witajcie mam dla was dzisiaj test i recenzje farby Garnier Color Sensation 111 superjasny blond. Co myslicie o tym efekcie? Zapraszam .


Tutaj znajduje sie receznja i test farby Zapraszam!!! https://www.youtube.com/watch?v=V0IEp4UbRXs

Jogurtowy śmietanowiec bez laktozy

Składniki na krem  500 ml jogurtu sojowego naturalnego bądź o smaku kokosowym ja użyłam Alpro  *w wersji z laktozą można użyć zwykłego jogurtu naturalnego* 250 ml wegańskiej śmietanki do ubijania * w wersji z laktozą można użyć śmietanki 36 * 7 łyżek cukru pudru 4 krople aromatu waniliowego łyżka soku z cytryny  200 g jagód mogą być mrożone żelatyna 2 łyżki lub 3 łyżeczki agaru  Składniki na biszkopt  3 jajka, 2 łyżki mąki pszennej , 2 łyżki mąki ziemniaczanej , 3 łyżki cukru pudru ,8 g cukru waniliowego  ponadto masło do posmarowania tortownicy i 3 łyżki dżemu z jagód bądź jeżyn  Najpierw robie biszkopt oddzielam żółtka od białek , ubijam białka ze szczyptą soli do ubitych białek dodaje żółtka miksuje następnie wsypuje mąkę pszenna lekko miksuje na najniższych obrotach , dodaje mąkę ziemniaczaną cukier i cukier waniliowy miksuje na najniższych obrotach . Masę wylewam na tortownice posmarowana masłem lub wyłożoną papierem do pieczenia . Piekę 25 do 30  min w 175 stopniach .Funkcja góra…

Jablko z gruszka zapiekane pod slodka kruszonka.

Skladniki dla 2 lub 3 osob uzylam 2 naczyn do zapiekania o pojemnosci 260 ml mozna uzyc 4 mniejszych lub jednego wiekszego w zaleznosci co mamy w domu.

Farsz
1 jablko
1 gruszka
1 cukier waniliowy 8g
pol lyzeczki cynamonu

Kruszonka
3 lyzki masla
5 lyzek cukru pudru
5 lyzek maki
lyzka wiorek kokosowych

Lukier
3 spore lyzki cukru pudru
lyzka wody niegazowanej
3 krople aromatu cytrynowego lub odrobina soku z cytryny niecale pol lyzeczki

Zagniatam kruszonke az bedzie sypka i nie bedzie lepila sie do rak. Wkladam na godzine do zamrazarki. Kroje obrane jablko i gruszke w kostke . Wsypuje do miski mieszam z cynamonem i cukrem waniliowym. Wsypuje do naczyn do zapiekania. Owoce obficie posypuje kruszonka .
Pieke w 180 stopniach przez 25 do 30 min az kruszonka z wierzchu bedzie dobrze zarumieniona.
Wyciagam lekko studze. Robie lukier . Do kubka wsypuje cukier puder, wode i aromat cytrynowy.Mieszam do uzyskania gladkiej konsystencji bez grudek.Polewam wypiek. Smacznego!