poniedziałek, 21 kwietnia 2014

Ciasto bydyniowo- krowkowe mojego autorstwa ;-)

Moji kochani juz po swietach ale nie zaszkodzi wrzucic jakis fajny przepis na ciasto ktore krolowalo u mnie na wielkanoc ;-)Jest naprawde bardzo dobre.


Skladniki:
Herbatniki czekoladowe lub normalne 200 g
Mala puszka masy krowkowej o smaku orzechowym
szklanka wiorek kokosowych
gotowa polewa czekoladowa lub cala gorzka czekolada(topimy nad para wodna )
2 budynie plus 100 ml mleka do wymieszania w szklance z maka
2 serki homogenizowanie
pol margaryny
1,5 szklanki cukru pudru
lyzka zelatyny
lyzka maki
pol litra mleka
  Sposob przygotowania:
Herbatniki rozkruszamy na mniejsze kawalki mieszamy lyzka z masa krowkowa i wiorkami kokosowymi. Wykladamy na okragla blache . Nastepnie mieszamy w pol szklanki mleka budyn wraz z maka i wlewamy do gotujacego mleka. Ugotowany budyn odstawiamy aby chwile ostygl.Topimy lyzke zelatyny z lyzka goracej wody . Do ostygnietego budyniu dodajemy  zelatyne,margaryne ,serki homogenizowane i cukier puder.  Wszystko razem miksujemy na gladka mase. Wykladamy na mase herbatnikowa i polewamy goraca  czekolada . Wstawiamy  do lodowki:-) Po 2 godzinach mozemy probowac .Smacznego ;-)
Prześlij komentarz