Przejdź do głównej zawartości

Ciasto bydyniowo- krowkowe mojego autorstwa ;-)

Moji kochani juz po swietach ale nie zaszkodzi wrzucic jakis fajny przepis na ciasto ktore krolowalo u mnie na wielkanoc ;-)Jest naprawde bardzo dobre.


Skladniki:
Herbatniki czekoladowe lub normalne 200 g
Mala puszka masy krowkowej o smaku orzechowym
szklanka wiorek kokosowych
gotowa polewa czekoladowa lub cala gorzka czekolada(topimy nad para wodna )
2 budynie plus 100 ml mleka do wymieszania w szklance z maka
2 serki homogenizowanie
pol margaryny
1,5 szklanki cukru pudru
lyzka zelatyny
lyzka maki
pol litra mleka
  Sposob przygotowania:
Herbatniki rozkruszamy na mniejsze kawalki mieszamy lyzka z masa krowkowa i wiorkami kokosowymi. Wykladamy na okragla blache . Nastepnie mieszamy w pol szklanki mleka budyn wraz z maka i wlewamy do gotujacego mleka. Ugotowany budyn odstawiamy aby chwile ostygl.Topimy lyzke zelatyny z lyzka goracej wody . Do ostygnietego budyniu dodajemy  zelatyne,margaryne ,serki homogenizowane i cukier puder.  Wszystko razem miksujemy na gladka mase. Wykladamy na mase herbatnikowa i polewamy goraca  czekolada . Wstawiamy  do lodowki:-) Po 2 godzinach mozemy probowac .Smacznego ;-)

Komentarze

Anonimowy pisze…
o mniam!Ale pyszności pokazujesz!Z przepisu skorzystam :-)
Lilly Marlenne pisze…
uwielbiam wszystkie ciacha z masa krówkową :)))!
Marta K. pisze…
apetycznie :)
Uwielbiam takie ciasta. Często piekę babeczki z maską korówkowa w środku :)
Pozdrawiam Kochana :)
madziiulka pisze…
pysznie wygląda!!!

Pozdrawiam:)
http://glammadz.blogspot.com/
GumaDoZuciax3 pisze…
ale mi ochoty narobiłaś :)
Radosław Plecan pisze…
mmmmm masz talent kochana! :) Już pędzę do mamusi żeby wykonała hihi! Wspaniały blog! Zapraszam także na mojego bloga: http://www.slavko-p.blogspot.com/
Barbara Clifford pisze…
uwielbiam słodkie :< takie pyszności wręcz pochłaniam, a potem żałuję:D
Urszula Makowska pisze…
mmm yum! pyszne! Jesc mi sie zachcialo:3 Obserwujemy?

xoxo
Fash Fab

Join Our Romwe Giveway. Zapraszamy na rozdanie z Romwe.
Romwe Giveaway/Romwe Rozdanie
Madeline pisze…
to wygląda przepysznie! aż mnie naszła ochota na coś słodkiego :)

zapraszam do obserwacji ♥
http://madeline-photo.blogspot.com/
redhead87 pisze…
wygląda przepysznie, będę musiała spróbować bo uwielbiam takie ciasta :)
passionelka :) pisze…
Ale mi narobiłaś ochoty :))))
Super przepis :D
Pozdrawiam i zapraszam do mnie, do obserwowania i komentowania :*
Rasz pisze…
pyszota <3
CONFASSION pisze…
Przez Ciebie aż poszłam do lodówki po moją napoleonkę na czarną godzinę :P :P
Aneta Flow pisze…
Nie masz litości...

Popularne posty z tego bloga

Test i recenzja farby Garnier Color Sensation 111 superjasny srebrny blond

Witajcie mam dla was dzisiaj test i recenzje farby Garnier Color Sensation 111 superjasny blond. Co myslicie o tym efekcie? Zapraszam .


Tutaj znajduje sie receznja i test farby Zapraszam!!! https://www.youtube.com/watch?v=V0IEp4UbRXs

Jogurtowy śmietanowiec bez laktozy

Składniki na krem  500 ml jogurtu sojowego naturalnego bądź o smaku kokosowym ja użyłam Alpro  *w wersji z laktozą można użyć zwykłego jogurtu naturalnego* 250 ml wegańskiej śmietanki do ubijania * w wersji z laktozą można użyć śmietanki 36 * 7 łyżek cukru pudru 4 krople aromatu waniliowego łyżka soku z cytryny  200 g jagód mogą być mrożone żelatyna 2 łyżki lub 3 łyżeczki agaru  Składniki na biszkopt  3 jajka, 2 łyżki mąki pszennej , 2 łyżki mąki ziemniaczanej , 3 łyżki cukru pudru ,8 g cukru waniliowego  ponadto masło do posmarowania tortownicy i 3 łyżki dżemu z jagód bądź jeżyn  Najpierw robie biszkopt oddzielam żółtka od białek , ubijam białka ze szczyptą soli do ubitych białek dodaje żółtka miksuje następnie wsypuje mąkę pszenna lekko miksuje na najniższych obrotach , dodaje mąkę ziemniaczaną cukier i cukier waniliowy miksuje na najniższych obrotach . Masę wylewam na tortownice posmarowana masłem lub wyłożoną papierem do pieczenia . Piekę 25 do 30  min w 175 stopniach .Funkcja góra…

Jablko z gruszka zapiekane pod slodka kruszonka.

Skladniki dla 2 lub 3 osob uzylam 2 naczyn do zapiekania o pojemnosci 260 ml mozna uzyc 4 mniejszych lub jednego wiekszego w zaleznosci co mamy w domu.

Farsz
1 jablko
1 gruszka
1 cukier waniliowy 8g
pol lyzeczki cynamonu

Kruszonka
3 lyzki masla
5 lyzek cukru pudru
5 lyzek maki
lyzka wiorek kokosowych

Lukier
3 spore lyzki cukru pudru
lyzka wody niegazowanej
3 krople aromatu cytrynowego lub odrobina soku z cytryny niecale pol lyzeczki

Zagniatam kruszonke az bedzie sypka i nie bedzie lepila sie do rak. Wkladam na godzine do zamrazarki. Kroje obrane jablko i gruszke w kostke . Wsypuje do miski mieszam z cynamonem i cukrem waniliowym. Wsypuje do naczyn do zapiekania. Owoce obficie posypuje kruszonka .
Pieke w 180 stopniach przez 25 do 30 min az kruszonka z wierzchu bedzie dobrze zarumieniona.
Wyciagam lekko studze. Robie lukier . Do kubka wsypuje cukier puder, wode i aromat cytrynowy.Mieszam do uzyskania gladkiej konsystencji bez grudek.Polewam wypiek. Smacznego!