Skladniki
4 banany
2 jajka
1,5 szklanki maki pszennej
szklanka brazowego cukru lub bialego w zaleznosci co mamy w domu
lyzeczka sody
pol kostki masla
8g cukru z prawdziwa wanilia
kolorowa posypka
2 gorzkie czekolady lub mleczne
Maslo rozpuszczamy w rondelku. Odstawiamy do ostygniecia . W tym czasie widelcem dokladnie rozgniatamy banany.Wlewamy maslo , mieszamy razem z bananami ,cukrem brazowym i waniliowym, dodajemy cale jajka i znow dobrze mieszamy.Wsypujemy make i sode. Calosc bardzo dobrze mieszamy rozgniatajac przy tym rowniez widelcem.Lekkie grudki z banana moga zostac byle rozmieszac dobrze make. Przelewam do formy prostokatnej dlugosci 32 cm. Pieke w 170 stopniach gora/dol przez niecala godzine w zaleznosci od piekarnika .Sprawdzamy drewnianym patyczkiem .
Po upieczeniu i ostygnieciu polewam goraca czekolada
Czekolade roztapiam w metalowej misce nad para wodna i polewam ciasto. Calosc posypuje kolorowa posypka cukrowa gdy czekolada lekko ostygnie. Ciasto jest przepyszne nawet bez polewy. Smacznego!
Komentarze