Moji drodzy witam was bardzo serdecznie. Ogolnie u mnie duzo nauki jakos rzadko tu bywam od jakiegos czasu .Dzisiaj pomyslalam ze wam cos jednak wkoncu napisze i mam dla was przepis na pyszniutki sernik na zimno . Ja go uwielbiam i smakuje mojemu chlopakowi baardzo ;)
skladniki
1kg sera zmielonego na sernik lub okolo 8 serkow homogenizowanych waniliowych
3 galaretki roznokolorowe( np cytrynowa jagodowa i truskawkowa)
okolo 200 g herbatnikow
2lyzki zelatyny
1,5 szklanki cukru pudru
1 smietanka 36 procent
wiorki kokosowe 200 g
ok. 150 g masla prawdziwego
owoce z puszki ( brzoskwinie badz ananas)
sposob przygotowania
Smietane 36 procent ubijamy . Do ubitej smietany dodajemy cukier i ser dokladnie miksujemy.3 galaretki rozpuszczamy osobno . Mase serowo smietanowa dzielimy na dwie czesci do dwoch roznych misek. Rozpuszczamy zelatyne.Do kazdej czesci dodajemy galaretki o roznych kolorach i po pol zelatyny i miksujemy. Trzecia wkladamy do lodowki aby troche stezala. Nastepnie rozkruszamy calkowicie herbatniki dodajemy maslo i wiorki kokosowe. Wszystko mieszamy razem az powstanie nam taka herbatnikowa masa. Herbatnikowa masa wylepiamy blache. Wykladamy nastepnie mase smietanowo serowa najpierw jeden kolor masy nastepnie drugi . Na wierzch wykladamy owoce i na koniec wszystko zalewamy lekko stezalo galaretka. Ciasto wkladamy do lodowki na minimum 2 godziny . SMACZNEGO ;)
skladniki
1kg sera zmielonego na sernik lub okolo 8 serkow homogenizowanych waniliowych
3 galaretki roznokolorowe( np cytrynowa jagodowa i truskawkowa)
okolo 200 g herbatnikow
2lyzki zelatyny
1,5 szklanki cukru pudru
1 smietanka 36 procent
wiorki kokosowe 200 g
ok. 150 g masla prawdziwego
owoce z puszki ( brzoskwinie badz ananas)
sposob przygotowania
Smietane 36 procent ubijamy . Do ubitej smietany dodajemy cukier i ser dokladnie miksujemy.3 galaretki rozpuszczamy osobno . Mase serowo smietanowa dzielimy na dwie czesci do dwoch roznych misek. Rozpuszczamy zelatyne.Do kazdej czesci dodajemy galaretki o roznych kolorach i po pol zelatyny i miksujemy. Trzecia wkladamy do lodowki aby troche stezala. Nastepnie rozkruszamy calkowicie herbatniki dodajemy maslo i wiorki kokosowe. Wszystko mieszamy razem az powstanie nam taka herbatnikowa masa. Herbatnikowa masa wylepiamy blache. Wykladamy nastepnie mase smietanowo serowa najpierw jeden kolor masy nastepnie drugi . Na wierzch wykladamy owoce i na koniec wszystko zalewamy lekko stezalo galaretka. Ciasto wkladamy do lodowki na minimum 2 godziny . SMACZNEGO ;)
Komentarze
też czasem robię :)
http://lamodalena.blogspot.com/