Przejdź do głównej zawartości

Ciasto budyniowo- krowkowe mojego autorstwa ;-)

Moji kochani juz po swietach ale nie zaszkodzi wrzucic jakis fajny przepis na ciasto ktore krolowalo u mnie na wielkanoc ;-)Jest naprawde bardzo dobre.


Skladniki:
Herbatniki czekoladowe lub normalne 200 g
Mala puszka masy krowkowej o smaku orzechowym
szklanka wiorek kokosowych
gotowa polewa czekoladowa lub cala gorzka czekolada(topimy nad para wodna )
2 budynie plus 100 ml mleka do wymieszania w szklance z maka
2 serki homogenizowanie
pol margaryny
1,5 szklanki cukru pudru
lyzka zelatyny
lyzka maki
pol litra mleka
  Sposob przygotowania:
Herbatniki rozkruszamy na mniejsze kawalki mieszamy lyzka z masa krowkowa i wiorkami kokosowymi. Wykladamy na okragla blache . Nastepnie mieszamy w pol szklanki mleka budyn wraz z maka i wlewamy do gotujacego mleka. Ugotowany budyn odstawiamy aby chwile ostygl.Topimy lyzke zelatyny z lyzka goracej wody . Do ostygnietego budyniu dodajemy  zelatyne,margaryne ,serki homogenizowane i cukier puder.  Wszystko razem miksujemy na gladka mase. Wykladamy na mase herbatnikowa i polewamy goraca  czekolada . Wstawiamy  do lodowki:-) Po 2 godzinach mozemy probowac .Smacznego ;-)

Komentarze

Anonimowy pisze…
o mniam!Ale pyszności pokazujesz!Z przepisu skorzystam :-)
Lilly Marlenne pisze…
uwielbiam wszystkie ciacha z masa krówkową :)))!
Unknown pisze…
apetycznie :)
Uwielbiam takie ciasta. Często piekę babeczki z maską korówkowa w środku :)
Pozdrawiam Kochana :)
madziiulka pisze…
pysznie wygląda!!!

Pozdrawiam:)
http://glammadz.blogspot.com/
ale mi ochoty narobiłaś :)
Unknown pisze…
mmmmm masz talent kochana! :) Już pędzę do mamusi żeby wykonała hihi! Wspaniały blog! Zapraszam także na mojego bloga: http://www.slavko-p.blogspot.com/
Unknown pisze…
uwielbiam słodkie :< takie pyszności wręcz pochłaniam, a potem żałuję:D
Urszula Makowska pisze…
mmm yum! pyszne! Jesc mi sie zachcialo:3 Obserwujemy?

xoxo
Fash Fab

Join Our Romwe Giveway. Zapraszamy na rozdanie z Romwe.
Romwe Giveaway/Romwe Rozdanie
Anonimowy pisze…
to wygląda przepysznie! aż mnie naszła ochota na coś słodkiego :)

zapraszam do obserwacji ♥
http://madeline-photo.blogspot.com/
Anonimowy pisze…
wygląda przepysznie, będę musiała spróbować bo uwielbiam takie ciasta :)
Unknown pisze…
mm, pychotka :)
passionelka pisze…
Ale mi narobiłaś ochoty :))))
Super przepis :D
Pozdrawiam i zapraszam do mnie, do obserwowania i komentowania :*
Rasz pisze…
pyszota <3
CONFASSION pisze…
Przez Ciebie aż poszłam do lodówki po moją napoleonkę na czarną godzinę :P :P
Unknown pisze…
Nie masz litości...

Popularne posty z tego bloga

Test i recenzja farby Garnier Color Sensation 111 superjasny srebrny blond

Witajcie mam dla was dzisiaj test i recenzje farby Garnier Color Sensation 111 superjasny blond. Co myslicie o tym efekcie? Zapraszam . Tutaj znajduje sie receznja i test farby Zapraszam!!!  https://www.youtube.com/watch?v=V0IEp4UbRXs

t-shirt z Marilyn .

Ta ladna pogoda kompletnie nie sprzyja mojej nauce ;D Mam  ochote ciagle wychodzic najlepiej caly dzien siedziec na dworze ;) Dobra nie bede nudzic ;D Dzisiaj mam dla was do pokazania moja nowa stylizacje .                                                                              T-shirt - Sinsay                                                                               Spodnie-Sinsay                                                                               Buty-CCC

MINT PINK WHITE

               Sweater Mint-Max & Jenny ,Pants-Primark , Shoes-Bershka, Band dryer-Primark