kwaśna Śmietana 12 , 150g
pierś z kurczaka 500g
niecałą łyżeczka soli
łyżeczka curry
pół łyżeczki słodkiej papryki
łyżeczka pieprzu
łyżeczka czosnku granulowanego lub około 3 ząbki wyciśniete przez praske
łyżka oleju
Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki . Tak jak do gulaszu. Wsypujemy do miski dodajemy całą śmietane i przyprawy. Mieszamy. Olej rozgrzewamy wsypujemy zawartość miski na patelnie . Co jakiś czas mieszamy . Smażymy na średnim ogniu aż sos wyparuje i będzie gęsty około 20 min. Po jakims czasie tak sie stanie ale trzeba pilnowac aby nie przypalić .
Podaje z ryżem i ugotowaną marchewką.
pierś z kurczaka 500g
niecałą łyżeczka soli
łyżeczka curry
pół łyżeczki słodkiej papryki
łyżeczka pieprzu
łyżeczka czosnku granulowanego lub około 3 ząbki wyciśniete przez praske
łyżka oleju
Pierś kurczaka kroimy na mniejsze kawałki . Tak jak do gulaszu. Wsypujemy do miski dodajemy całą śmietane i przyprawy. Mieszamy. Olej rozgrzewamy wsypujemy zawartość miski na patelnie . Co jakiś czas mieszamy . Smażymy na średnim ogniu aż sos wyparuje i będzie gęsty około 20 min. Po jakims czasie tak sie stanie ale trzeba pilnowac aby nie przypalić .
Podaje z ryżem i ugotowaną marchewką.
Komentarze